24. LETNA KONFERENCA OCENJEVALCEV VREDNOSTI
10.6.2021 -11.6.2021

Vas je strah? Običajno je človeškemu bitju všeč, da ga je malo strah. Brez drobcev strahu, posejanih tu in tam, ni napredka. Prisili nas, da smo čuječni in iščemo rešitve. Če pa dobro pomislimo, strah sam po sebi nikoli ne reši ničesar. Ločite med lastnim strahom in strahom drugih? Boris nam bo pričaral, v kakšen izkrivljen svet pristranskosti nas ocenjevalce lahko zapelje kolektivni strah. Kako se oceni vrednost upanja? Naš gost Krzysztof iz TEGOVE bo z nami delil svoje HABU skrivnosti. Nas je strah, da smo pristali med tistimi, ki svoj danes ponujajo za jutri? Odgovor bo ponudila predstavitev trenutnega makroekonomskega okolja, v katerega nas je pripeljal – da, strah, kakopak! Nas je strah, da bodo počitnice zaradi ovenelega turističnega sektorja do nadaljnjega odpadle? Ne, ne bo šlo. Slovenija ima strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma. Čuječno bomo poslušali. Banke? Da, banke! Z malo domišljije bančni sistem predstavlja jetra narodnega gospodarstva. Vsa packarija, ki se nakopiči v časih debelih krav, gre tam skozi. Bomo v naši drugi krizi, odkar smo ponosni kapitalisti, ravnali bolj modro in z manj strahu kot davnega 2008+? Smo se v naši barčici spet pripeljali do roba ploščatega sveta, s katerega se bomo zvrnili v Valhalo kot viking Erik? Smo ocenjevalci krivi? O tem in še o čem se bomo pogovarjali na okrogli mizi s kolegi iz bančnega okolja, ki so uporabniki naših ocen vrednosti. »Neko noč sem razmišljal o mejah matematike in s tem razuma. Spoznal sem, da sta opisljivo in izračunljivo le neznaten del realnosti, preostala, iracionalna realnost je bistveno bogatejša,« bo svoj pogled na svet ocenjevanja vrednosti z nami delil profesor in predstojnik Laboratorija za kognitivno modeliranje, gospod Kononenko. »Gospod profesor, glede na to, da je strah votel, okoli ga pa ni, nas zanima, ali znate modelirati strah?« bo povprašal moderator konference. Prisluhnimo …

… na konferenci ocenjevalcev, seveda. Vabljeni!

Četrtek, 10. junija 2021
9.00–9.15 Uvodni nagovor in podelitev certifikatov
dr. Samo Javornik, predsednik sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti
9.15–10.00 Shifting Positions on Hope Value (HABU)
Krzysztof Grzesik, TEGoVA
10.00–10.45 Makroekonomske in finančne razmere v Sloveniji
Jelena Ćirjaković, Banka Slovenije
10.45–11.00 Odmor
11.00–11.45 Pregled dogajanja po panogah v kovidni krizi
Mag. Karin Lušnic, BDO Svetovanje, d. o. o.
11.45–12.30 Evalvacija strategije trajnostne rasti slovenskega turizma v obdobju 2017–2021 s trendi in usmeritvami v razvoju turizma v Sloveniji v obdobju 2022–2028
Suzana Zagorc, Direktorat za turizem, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo; Peter Vesenjak, Hosting, d. o. o.
12.30–13.00 Odmor
13.00–13.45 Delitev strojev in opreme ter pristopi obravnave pri ocenjevanju
Slavko Stošicki, Samps, d. o. o.
13.45–14.30 Sprememba bančne zakonodaje, povezana z ocenjevanjem vrednosti
Kristijan Hvala, Združenje bank Slovenije
14.30–15.15 Okrogla miza Izzivi kovidne krize za zavarovano posojanje
Moderiranje: dr. Samo Javornik
Sodelujoči: Tanja Tomat, predstavnica DS za zavarovanja pri Združenju bank Slovenije; Jernej Šturm, BS skupina, d. o. o.; Jure Kern, K 3 Kern, d. o. o.
   
Petek , 11. junija 2021
9.00–9.45 Ocenjevanje hitrorastočih podjetij
Dean Mikolič, P & S Capital, d. o. o.
9.45–10.30 Predstavitev vrednotenja po Eurotaxu
Dejan Butinar, EUROTAX, d. o. o.
10.30–11.15 Statistične metode in pristranskost ocenjevanja
Mag. Boris Tuma, RE/MAX Commercial, d. o. o.
11.15–11.30 Odmor
11.30–12.15 Ali umetna inteligenca lahko nadomesti človeka?
Dr. Igor Kononenko, Fakulteta za računalništvo in informatiko
12.15–13.00 Kaj mora ocenjevalec vedeti o delu revizorja in kako naj z njim sodeluje?
Katarina Kadunc, Nina Kravanja Novak, Deloitte revizija, d. o. o.

Konferenca bo potekala preko aplikacije Zoom.

Povezavo na konferenco in gradivo boste prejeli na dan konference 1 uro pred začetkom na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi.

Po prijavi boste v čakalnici počakali, da vas registriramo. Dostop vam bo omogočen, samo če boste prijavljeni s svojim imenom in priimkom. Vljudno prosimo, da imate ob začetku in po odmoru prižgano kamero.

Zaradi organizacije vas prosimo, da se na konferenco prijavite najkasneje do 7. junija 2021. Če boste morebiti zadržani, se od konference odjavite, ker vam bomo v nasprotnem primeru zaračunali udeležnino. Odjavo pisno sporočite na e-naslov info@si-revizija.si.

Udeležnina za 24. letno konferenco ocenjevalcev vrednosti znaša 373,32 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnih nazivov in imetnike dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma kolektivne člane Inštituta (revizijske družbe, pooblaščene revizorje in pravne osebe) znaša udeležnina skupaj z gradivom 317,32 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan) in za kolektivne člane fizične osebe 335,99 evra.

Podatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti, preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem za konferenco prizna 12 ur. Če ste vpisani v register pri Slovenskem inštitutu za revizijo, vas prosimo, da v prijavnico obvezno vnesete vpisno številko zaradi vnosa ur dodatnega izobraževanja.

Če ste vpisani v register pri Slovenskem inštitutu za revizijo, vas prosimo, da v prijavnico obvezno vnesete vpisno številko zaradi vnosa ur dodatnega izobraževanja.

Oznaka konference za pooblaščene ocenjevalce vrednosti: C.
Oznaka konference za pooblaščene revizorje: B.

Prijava enega uporabnika

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. Ob registraciji vnesite svoje ime, priimek, geslo in elektronski naslov. Po uspešni registraciji lahko na portalu ali prek spodnje povezave dostopate do seminarja in se nanj tudi prijavite s klikom na gumb Prijava na seminar.

Prijava več oseb preko podjetja

  • Prva prijava

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. V sistem naj se registrira ena oseba, ki bo upravljala podatke o podjetju in urejala prijavljene na seminar. Ob registraciji poleg osnovnih podatkov še obvezno izpolnite podatke o podjetju(na to podjetje bomo za vse prijavljene potem izstavili račune). 

Po registraciji na pregledu profila preverite podatke o podjetju in se pomaknite v meni za upravljanje podjetja s klikom na gumb Prijavi se kot upravljalec tega podjetja. Preverite ime podjetja in kliknite Shrani. Prikaže se nadzorna plošča za upravljanje podjetja. S klikom na gumb Uporabniki dostopate do vseh oseb, ki jih upravljate s tem računom. Dodajte potrebne uporabnike. Nato se vrnite na željeni seminar. Na dnu strani bo gumb, ki Vam bo omogočal prijavo prek podjetja. Na tem mestu boste lahko enostavno prijavili uporabnike.

  • Nadaljne prijave

Na dnu pregleda seminarja se bo nahajal gumb za prijavo prek podjetja. Nato se bo izpisal seznam uporabnikov. S klikom na gumb prijava boste uporabnika prijavili na izobraževanje.

Prijava Odjava