Seminar: HEKERSKI NAPADI NA PODJETJA IN KAKO SE ZAŠČITITI
20.3.2024

Vas zanima, kako varna je vaša IKT infrastruktura v času, ko strmo narašča število kibernetskih napadov? Vas zanima, katera orodja uporabljajo hekerji in kakšni so vektorji napada na organizacije? Na delavnici etičnega hekanja bomo odgovorili na ta vprašanja. Delavnica povzema najnovejše trende v kibernetskem okolju in je v celoti izvedljiva po spletu. Cilj je udeležence spoznati s hekerskimi programi, ki se jih uporablja za vdore v sisteme in izkoriščanje ugotovljenih ranljivosti. Tako bo lahko vsak udeleženec programe preizkusil na predpripravljeni ali lastni IKT infrastrukturi. Podrobneje si bomo ogledali pregled informacij iz javnih virov, napade iz zunanjega omrežja ter najnovejše tehnike socialnega inženiringa.
Seminar je namenjen revizorjem, revizorjem informacijskih sistemov, notranjim revizorjem, vodjem informacijske zaščite in drugim, ki želijo pridobiti in poglobiti znanje o zaščiti pred kibernetskimi napadi.

9.00–10.30 Pregled najnovejših trendov napadov
10.30–11.00 Odmor
11.00–12.30 Hekerski programi in izkoriščanje ranljivosti naših sistemov
12.30–13.30 Odmor
13.30–15.00 Napadi iz zunanjega omrežja in najnovejše tehnike socialnega inženiringa

Boštjan Špehonja je direktor podjetja GO-LIX, d. o. o, certificirani etični heker in strokovnjak na področju kibernetske varnosti s kar nekaj mednarodno priznanimi certifikati (Certified Ethical Hacker – Master, Certified Network Defense Arcihtect, Security+, CEH Practical, CompTIA Advanced Security Practitioner ce, CompTIA CySA+, PNPT). Ima širok nabor izkušenj, saj mu je pregled svojega IKT okolja zaupalo že več sto organizacij, kot so podjetja s kritično infrastrukturo, banke, zavarovalnice, ministrstva, in številni drugi. Izvaja tudi izobraževanja in delavnice o varni uporabi interneta in etičnega hekanja, najbolj pa uživa ob odzivih na kibernetske incidente. Predaval je na vseh največjih konferencah informacijske varnosti v Sloveniji. Je soustanovitelj fundacije SICEH (Slovenian Certified Ethical Hackers), podružnice OWASP Ljubljana, gostujoči strokovnjak Univerze v Mariboru in predavatelj na Gea Collegeu.

Seminar bo od 9.00 dalje potekal v predavalnici B.

O izvedbi vas bomo obvestili po elektronski pošti. Opozarjamo vas, da se morate, če boste morebiti zadržani, od seminarja odjaviti, sicer vam bomo zaračunali udeležnino. Obvestilo o odjavi pošljite na naslov info@si-revizija.si.

Udeležnina skupaj z gradivom znaša 329,40 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnih nazivov in imetnike dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma kolektivne člane Inštituta (revizijske družbe, pooblaščene revizorje in pravne osebe) znaša udeležnina skupaj z gradivom 279,99 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan), za kolektivne člane fizične osebe pa 296,46 €.

Podatke za plačilo seminarja prejmete po elektronski pošti.

• za prijavljenih več kot 4  udeležencev iz iste družbe nudimo 10 % popust;
• za prijavljenih več kot 4 udeležencev iz kolektivnega člana-revizijske družbe ali kolektivnega člana-pravne osebe nudimo 20 % popust..

Popusti se med seboj ne seštevajo, velja tisti, ki je višji.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti ter preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem, vpisanim v sezname aktivnih imetnikov nazivov, za seminar prizna 6 ur.

Za pooblaščene ocenjevalce vrednosti ima posvet oznako B.
Seminar je v skladu s soglasjem Agencije za javni nadzor nad revidiranjem ovrednoten z oznako B.

Prijava enega uporabnika

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. Ob registraciji vnesite svoje ime, priimek, geslo in elektronski naslov. Po uspešni registraciji lahko na portalu ali prek spodnje povezave dostopate do seminarja in se nanj tudi prijavite s klikom na gumb Prijava na seminar.

Prijava več oseb preko podjetja

  • Prva prijava

Za prijavo je naprej potrebna registracija v naš sistem SIS. V sistem naj se registrira ena oseba, ki bo upravljala podatke o podjetju in urejala prijavljene na seminar. Ob registraciji poleg osnovnih podatkov še obvezno izpolnite podatke o podjetju(na to podjetje bomo za vse prijavljene potem izstavili račune). 

Po registraciji na pregledu profila preverite podatke o podjetju in se pomaknite v meni za upravljanje podjetja s klikom na gumb Prijavi se kot upravljalec tega podjetja. Preverite ime podjetja in kliknite Shrani. Prikaže se nadzorna plošča za upravljanje podjetja. S klikom na gumb Uporabniki dostopate do vseh oseb, ki jih upravljate s tem računom. Dodajte potrebne uporabnike. Nato se vrnite na željeni seminar. Na dnu strani bo gumb, ki Vam bo omogočal prijavo prek podjetja. Na tem mestu boste lahko enostavno prijavili uporabnike.

  • Nadaljne prijave

Na dnu pregleda seminarja se bo nahajal gumb za prijavo prek podjetja. Nato se bo izpisal seznam uporabnikov. S klikom na gumb prijava boste uporabnika prijavili na izobraževanje.

Prijava Odjava