23. LETNA KONFERENCA OCENJEVALCEV VREDNOSTI
11.11.2020 -12.11.2020

Na konferenco pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti je s polno hitrostjo vplul črni labod in kot ogromna križarka naše lepo zloščene čolničke (spet) razmetal križemkražem po pristanišču, ki se mu reče ocenjevanje. Z izrazom črni labod označujemo dogodke, za katere je značilno troje: so redki, imajo izjemno velik učinek in so retrospektivno predvidljivi. Ko v naše življenje pripluje takšna veličastna ptica, poskušamo iskati dokaze za njen obstoj, čeprav je v naši naravi, da se večino življenja pretvarjamo, da črnih labodov preprosto ni. Pravijo, da koronavirus ni črni labod, temveč le virus. In njegovemu obstoju se bomo morali prilagoditi. Ključ do uspeha bo, ko bomo v svoje razmišljanje vključili predvsem »antiznanje«, torej to, česar ne vemo. »Nikoli več ne bo, kot je nekdaj bilo, a vem, da si bova spet segla v roko…,« poje eden od upokojenih slovenskih estradnikov. Pa res smemo upati, da se bomo še kdaj rokovali? Urban Kordeš nas bo posvetil v skrivnosti delovanja možganov, ki so naš organ za vpogled v prihodnost. Upamo, da nas zaradi korone ne bodo pustili na cedilu?!

Tudi na področju določanja diskontnih stopenj in delovanja finančnih institucij lahko pričakujemo nepričakovano. O tem bomo razpravljali. Življenje ni virus. Je tudi kaj drugega. Recimo vzporedni virtualni svet, v katerem moramo poskrbeti za varnost naših poročil. Pa klimatske spremembe, ki diktirajo razvoj tehnologije. Pa avtomatski modeli ocenjevanja vrednosti, ki pritiskajo na zadnja vrata in nas želijo izriniti. Pa makroekonomija, ki se zavija v črnino. Tudi pojem obvladovanje je dobil novo vsebino. Se za to plača premija? Kaj bo z nepremičninami v gradnji, ki so bile spet ujete z na pol spuščenimi hlačami? Nam bo ostala samo še oskrba s sončno energijo in bodo nepremičnine s slabšo energetsko učinkovitostjo res izgubile boj proti energetsko varčnim stavbam? O tem in še o čem bo tekla beseda. Ne junija in ne v Rogaški Slatini, temveč novembra v Portorožu. Zanimivo bo, strokovno in nadvse dinamično.

Vabljeni!

Sreda, 11. novembra 2020
8.30-9.00 Registracija udeležencev 
9.00–9.15 Uvodni nagovor in podelitev certifikatov
dr. Samo Javornik, predsednik sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti
9.15–10.00 Technology change in the context of climate change mitigation (predavanje bo v angleškem jeziku)
dr. Jonas Sonnenschein, Umanotera
10.00–10.45 Makroekonomske in finančne razmere v Sloveniji
mag. Tomaž Košak, Banka Slovenije
10.45–11.30 Odmor
11.30–12.15 Ocenjevanje vrednosti v davčnih postopkih
Predstavnik FURS-a
12.15–13.15 Ocenjevanje vrednosti bank in zavarovalnic
Blaž Kmetec
13.15–14.45 Odmor za kosilo
14.45–15.30 Elektronsko podpisovanje poročil o oceni vrednosti
dr. Boštjan Kežmah, dr. Urška Kežmah
15.30–16.15 Možgani – organ za napovedovanje prihodnosti
dr. Urban Kordeš
16.15–17.45 Okrogla miza: Ocenjevanje s pomočjo elektronskih modelov
Uvodno predavanje in moderiranje: mag. dr. Samo Javornik
Sodelujoči: mag. Boris Tuma, Borut Barlič, Ajda Kaluža
20.00 Večerja in družabno srečanje s skupino Prašnati
   
Četrtek, 12. novembra 2020
9.00–9.45 Določanje diskontnih stopenj v obdobju finančne represije
dr. Igor Lončarski
9.45-10.30 Borzne cene in pribitek za obvladovanje
mag. Ivan Kebrič
10.30-11.15 Nepremičnine za gradnjo
dr. Dušan Zupančič
11.15–11.45 Odmor
11.45–12.30 Ocena vrednosti sončne elektrarne s poudarkom na na donosu zasnovanem načinu
Miroslav Lesjak, Bisol
12.30–13.15 Funkcionalna zastarelost pri nepremičninah slabše energetske učinkovitosti
Renato Strojko
13.15–14.00 Predstavitev dela delovnih skupin

Nastanitev je predvidena v Grand hotelu Bernardin, telefon (05) 690 70 00, e-naslov: booking@bernardingroup.si.
Priporočamo Vam čim prejšnjo rezervacijo, navedite tudi, da ste udeleženec konference ocenjevalcev vrednosti.
Za udeležence konference znaša nočitev z zajtrkom v Grand hotelu Bernardin 132 evrov, hotelu Histrion 122 evrov in v Hotelu Vile Park 82 evrov.

Na konferenco se prijavite s prijavnico preko spletne strani. Če ste registrirani v SIS, se prijavite tukaj.
Zaradi organizacije vas prosimo, da se prijavite najpozneje do 4. novembra 2020. O sprejetju prijave Vas bomo obvestili z elektronsko pošto. Opozarjamo Vas tudi, da se morate, če boste morebiti zadržani, od konference odjaviti, ker vam bomo v nasprotnem primeru zaračunali udeležnino. Odjavo pisno sporočite na e-naslov info@si-revizija.si.

Udeležnina za 23. letnokonferenco ocenjevalcev vrednosti znaša 439,20 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnega naziva in za osebe, ki imajo na dan prijave na kongres veljavno dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma pooblaščenega revizorja, znaša udeležnina 373,32 evra (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan).

Podatke za plačilo konference boste prejeli po elektronski pošti.

Po določbah pravilnikov o priznanju dodatnega izobraževanja se pooblaščenim revizorjem, pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti, preizkušenim računovodjem, preizkušenim notranjim revizorjem, preizkušenim revizorjem informacijskih sistemov, preizkušenim davčnikom in revizorjem za konferenco prizna 14 ur.

Če ste vpisani v register pri Slovenskem inštitutu za revizijo, vas prosimo, da v prijavnico obvezno vnesete vpisno številko zaradi vnosa ur dodatnega izobraževanja.

Oznaka konference za pooblaščene ocenjevalce vrednosti: C.
Za pooblaščene revizorje je Agencija za javni nadzor na revidiranjem konferenci določila oznako: B.